Підведено підсумки обласного етапу Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття»

З метою поповнення знань дітей про рослинний світ, формування основ екологічної культури та мислення, розвитку спостережливості, образної пам'яті, уваги, кмітливості, виховання любові до природи, бережливого ставлення до навколишнього середовища з 20 по 25 березня 2024 року комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» було проведено обласний етап Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття».

Завданнями цього конкурсу є привернення уваги на величезну роль рослинного світу у підтримці біологічного балансу в природному середовищі; значення ролі рослин у збереженні життя на Землі; вдосконалення вміння висловлюватись з заданої теми в різних формах творчого самовираження; розвиток навичок та творчого мислення; підтримка всебічних талантів дітей, створення умов для розвитку інтересів; виховання у дітей віри у власні здібності; заохочування учнів до здорового суперництва; підвищення активності шкіл у навчальному процесі.

У конкурсі взяли участь учні, вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти Благовіщенської, Гайворонської, Новоукраїнської, Олександрійської міських рад, Вільшанської, Компаніївської, Онуфріївської, Петрівської, Устинівської селищних рад, Ганнівської, Глодоської, Гурівської сільських рад та комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

На розгляд журі було представлено 36 конкурсних робіт, виконані авторами в номінаціях: «Природні об’єкти «Квітка буття» очима дітей»; «Екологічна сумка з мотивами природних об’єктів – Квітка буття»; «Один день з життя природи» – відео-блог.

Презентовані конкурсні природні об’єкти вразили своєю красою та унікальністю. Всі вироби виготовлені з любов’ю до деталей та природи, виконані на високому рівні і мали естетичний вигляд та якісне виконання. У роботах були використані різноманітні техніки. Усі прикраси вирізнялися яскравими кольорами та креативними рішеннями, адже вони виготовлені із різних матеріалів. Екосумки пошиті з тканинного матеріалу, що надавали їм стійкості та елегантності одночасно, а завдяки дизайну і функціональності, стануть чудовим аксесуаром для повсякденного використання. Кожна робота неповторна та особлива, адже автор завжди залишає в ній частинку своєї душі, свою мрію та своє бачення. Також учасники знімали відео-блоги в яких висвітлили красу природи рідного краю.

Роботи переможців обласного етапу направлені до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (м. Київ) для участі у Всеукраїнському етапі Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості «Квітка буття».

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.