ВОДА ДЛЯ МИРУ

Щороку 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води, який є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів.

Українці особливо відчули цінність чистої води, оскільки багатьох людей було позбавлено доступу до питної води внаслідок агресії рф. Забруднення водойм, руйнування об'єктів водної інфраструктури, систем водопостачання та очищення води – це все наслідки воєнних дій терористів рф.

Вихованці гуртка «Юні лісівники» Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі КЗ «Компаніївський ліцей» підготували інформаційно-тематичну виставку та провели заходи для учнів з метою розширення знань про значення водних ресурсів, властивості та стани води. Актуальною темою заходу стали поради та рекомендації щодо правил поводження з водою, економного її використання.

Філімончук Єлизавета та Іванна Поліщук, вихованки гуртка «Юні охоронці природи» КЗ «Компаніївський ліцей» взяли участь у мінімарафоні «Водяний дракон» організований Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, Державним агентством водних ресурсів України, Всесвітнім фондом природи WWF-Україна та проєктом ЄС EU4Environment – Water and Data.

Впродовж 8 днів дівчатка виконували завдання та збирали віртуальні пазли Водяного дракона. Всі пазли успішно зібрані та учасниці в очікуванні подарунків: футболка з Водяним драконом та термокружка!

Учасники проєкту отримали неймовірні емоції, дізналися багато цікавих фактів про воду, проявили творчість та використали свої знання!!!

Юннати та юні гідрологи Кіровоградського ОЦЕНТУМ на базі Плетеноташлицького ліцею в черговий раз підготували просвітницький та агітаційний матеріал щодо збереження води, подискутували на тему охорони водойм, а також перевірили свої знання з водних ресурсів у формі інтелектуальної гри.

Окрім того, Шабанова Вероніка стала одним із п'яти переможців онлайн-тестування до Дня води від Регіонального офісу водних ресурсів у Кіровоградській області та була нагороджена сертифікатом та еко-подарунками

Про завдану шкоду водним ресурсам України внаслідок збройної агресії рф у короткому відео від Державного агентства водних ресурсів України https://www.youtube.com/watch?v=-fCrC2fR70k

В цих умовах потрібно діяти всім разом, щодня, щохвилини бути свідомими та берегти кожну краплю води!

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.